NAKON DRAME S DJEVOJČICOM: U Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška stiže inspekcija

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike očitovalo se o slučaju pretučene djevojčice koja je jučer s teškim ozljedama zaprimljena u Klaićevu bolnicu.

Priopćenje donosimo u cijelosti.”Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u obitelji, posebice usmjerenog prema najranjivijoj skupini kao što su djeca.

Po dobivenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je jučer naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška žurnu procjenu sigurnosti u obitelji.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost djece, Centar je izdvojio ostalo troje djece u udomiteljsku obitelj, a roditelji su uhićeni.

Ministarstvo je također u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih djelatnika Centra kod kojih je obitelj bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti žurno podnijeti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela”, naveli su u Ministarstvu.

Djevojčica (2) u srijedu primljena u Klaićevu bolnicu, odakle je sa teškim ozljedama stigla iz bolnice u Novoj Gradiški. Još uvijek se bori za život.