NAKON DNK ANALIZE: Tražit ću da svi Boysi budu pušteni iz zatvora – kaže odvjetnik

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis rekao je kako postoji mogućnost da navijači osumnjičeni za sudjelovanje u krvavim neredima početkom kolovoza izađu na uvjetnu slobodu ili da plate jamčevine.

Najavio je za N1 da bi uskoro trebao zatražiti puštanje osumnjičenih BBB-a iz istražnog zatvora. To će se, očekuje odvjetnik dogoditi već početkom idućeg mjeseca.

“Nakon što svi osumnjičeni budu dodatno ispitani tražit ćemo za sve da budu pušteni iz istražnog zatvora i to na na uvjetnu slobodu ili uz plaćanje jamčevine”, najavio je odvjetnik potvrđujući da su stigli rezultati DNK analize noževa. Na jednom su pronađeni tragovi ubijenog AEK-ovog navijača, no tragova osumnjičenih BBB-a nema.

“Nema tragova onih osumnjičenika koje se povezuje s ubojstvom, ali moraju biti provjereni svi. Nakon toga moći ćemo tražiti puštanje iz istražnog zatvora jer će okrivljeni biti u boljoj poziciji nego na početku postupka”, dodao je odvjetnik.Objašnjava kako će se sve produžiti do početka studenog jer su BBB-i raspoređeni u 20-ak zatvora diljem Grčke. “To logistički problematizira njihovi ispitivanje jer svi moraju biti dovezeni s lokacija na koje su razmješteni”, navodi.

Na pitanje što očekuje od otvorenih pisama koja ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica šalje svom grčkom kolegi odgovara kratko: “Mi se borimo pravnim sredstvima, a ne pismima”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!