NAKON BORDELA KRIVOTVORIO RAČUN: Tako se za svoje “grijehe” pere načelnik Turčinov

Toni Turčinov, načelnik općine Murter-Kornati, koji je jučer podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini nakon što je otkriveno da je peglao službenu karticu u bordelu u Austriji, nije dao ostavku na mjesto načelnika općine.

Danas pak Telegram, koji je sve razotkrio, donosi kako je načelnik lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela. Podsjetimo, Turčinov tvrdi da je s privatne kartice podmirio iznos noćenja u hotelu – 1560 eura. Dakle, identičan iznos koji je sa službene kartice potrošio u bordelu. I time je pokušao opravdati “da nije bilo štete za proračun općine Murter”.

Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova. Nije, doduše, ponudio dokaz da je navodni račun doista podmirio vlastitim sredstvima.

Telegram se zbog toga obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal. Poslali su im kopiju računa koju su dobili od načelnika Turčinova i zamolili da potvrde autentičnost. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

“Računi koje mi izdajemo su drugačiji”, kazali su iz hotela. “Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima.”

“Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića”, kazao je i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!