NAKON AKCIJE “TEBRA”: Mjesec dana istražnog zatvora za okrivljenike

Podijelite članak

Sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za sve uhićene u policijskoj akciji “Tebra”.

Izvor: Media servis

Po kojim osnovama je to učinio pojasnio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.”U odnosu na svih 15 okrivljenika, tražen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U odnosu na četiri okrivljenika tražena je zbog opasnosti od bijega te u odnosu na 4 okrivljenika i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke”, rekao je Mišković.

Podsjetimo, u Hrvatskoj i BiH uhićeno je više od 20 ljudi. Tereti ih se za zločinačko udruživanje, palež automobila, preprodaju droge, premlaćivanje i planiranje napada na neke osobe. U zadnje tri godine prokrijumčarili su skoro 16 tona marihuane i ostvarili korist veću od 11 milijuna eura. Jučer tijekom dana sve su ih ispitali USKOK-ovi istražitelji. Odvjetnici nekih od uhićenih, Hrvoje Korša i Neven Antić

“Mog klijenta se tereti za više kaznenih dijela s područja organiziranog kriminala, nije iznosio obranu, branio se šutnjom””Očekivanja su za sad – teško mi je reć. Spis je prema mojih saznanjima u deset tomova. Imamo pravo uvida u spis, ali ga nismo mogli sad fizički pogledati. To ćemo riješavat idući tjedan pa ćemo bit pametniji kad se otvori istraga, kad vidimo nešto što stoji u spisu.”

Komentiraj