NAKON AFERE U KUTINI: HDZ-ov gradonačelnik opleo po zviždačici

Gradonačelnik Kutine iz redova HDZ-a Zlatko Babić obratio se javnosti nakon afere o političkom zapošljavanju u koje su umješani lokalni HDZ i HSLS.

Izvor: Media servis

Dolazi to nakon što je direktorica kutinske tvrtke Eko Moslavina, Adrijana Cvrtila, izašla u javnost i za 24sata razotkrila zapošljavanje u tom poduzeću, priznavši da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak raspustio je potom stranački ogranak u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i gradski u Kutini. Babić je uzvratio protunapadom na direktoricu Cvrtilu te je otkrio da je svojevremeno bila u HDZ-u.
“Čak je bila i član Predsjedništva te zajednice na razini Grada Kutine do 2013. kada je HDZ izgubio u Kutini. Ona je tada svoju priliku našla u HNS-u jer je gradonačelnik Rudić iz SDP dao nekakvo pravo HNS-u da predloži direktora Eko Moslavine i ona je to postala.”

Dodao je Babić kako je Rudić shvatio da ona tvrtku vodi na krivi način i smijenio ju. Nakon toga Cvrtila, po Babićevim riječima, ulazi u sukob s novim direktorom Slavkom Sokolom te joj je on dao otkaz. Uslijedio je niz sudskih sporova između nje i Sokola.

“Cvrtila je nakon otkaza pokušala osnovati stranku ORAH i naći se u centru pažnje, ali joj to nije uspjelo. Učlanila se tada u HSLS.”

Nakon toga Cvrtila je napredovala po stranačkim strukturama, a kada je koalicija HDZ-a i HSLS-a došla na vlast, a Slavko Sokol stekao uvjete za mirovinu, ukazala se nužnost za imenovanjem novog direktora, rekao je Babić. HSLS je tada predložio Cvrtilu, a Babiću se taj prijedlog činio dobar jer je ranije radila u Eko Moslavini.

“Iz moje suradnje s njom vidio sam osvetnički nagon prema djelatnicima koje je zaposlio Sokol”, rekao je.