NAKON AFERE JANAF: Brine me funkcioniranje Zagrebačke županije – kaže zamjenik župana Frankić

HSS Zagrebačke županije održao je izvanrednu konferenciju za medije nakon objave kako je gradonačelnik Velike Gorice, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije i saborski zastupnik Dražen Barišić jedan od aktera afere JANAF koja potresa Hrvatsku, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti. 

“Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić (HSS) upozorio je kako je aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nedugo nakon prošlih lokalnih izbora, pod potpuno neobjašnjivim okolnostima, razvrgnuo koaliciju sa SDP-om i otišao u koaliciju s Bandićem i HDZ-om, kako bi se približio upravo Draženu Barišiću, navodi se u priopćenju HSS-a.

“Pozdravljam sve aktivnosti policije, USKOK-a i ostalih tijela koja provode aktivnosti kontrole korupcije i ostalih nepravilnosti koje se događaju u Republici Hrvatskoj i napose u Zagrebačkoj županiji. Ono što me sada posebno zabrinjava je funkcioniranje Zagrebačke županije zato što ima jako puno nepravilnosti, nema ravnomjernog razvoja gradova i općina, a isto tako vrši se pritisak na zaposlenike Zagrebačke županije i na vijećnike u Skupštini kako bi funkcionirali onako kako to aktualnom županu isključivo odgovara”, rekao je Frankić te dodao kako je njegov cilj učinkovita, transparentna i iznad svega efikasna Zagrebačka županija, prenosi se u priopćenju.

Kako se dalje navodi, predsjednik HSS-a Velike Gorice i gradski vijećnik Igor Horvačić rekao je da ga žalosti što je započeta realizacija projekta Aglomeracije sada dovedena u pitanje. “Navodno je i taj projekt, vrijedan 700 milijuna kuna, također obuhvaćen ovom istragom. Spomenuta tvrtka u istrazi s kojom je Grad Velika Gorica već niz godina radio velike poslove, spominjana je u kuloarima, kako je tu bilo nepravilnosti i problema… kako gorički obrtnici zbog nje ne mogu doći na red za nekakav veći projekt”, rekao je Horvačić te je dodao da Velika Gorica zaslužuje poštenu, transparentnu i odgovornu vlast i da će do promjena doći na sljedećim lokalnim izborima. “HSS će imati svog kandidata za gradonačelnika, osobno razmišljam o kandidaturi, a imat ćemo i listu za Gradsko vijeće”, zaključio je Horvačić.”

Komentiraj