NAJVEĆI TRANSFER HAJDUKA: Luka Vušković u Tottenhamu za rekordnu sumu

Mladi hrvatski branič, Luka Vušković, postaje igrač engleskog Tottenhama, a Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio kako se radi o najvećem izlaznom transferu u povijesti kluba.

Dogovorom o transferu između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni branič u svojoj dobi u povijesti, a službeno će za Tottenham biti registriran 2025. godine. Nije još predstavljen iznos za koji je prodan Vušković, najveći dosadašnji transfer kluba bio je odlazak Nikole Vlašića u Everton za 10.8 milijuna eura, a to znači da je Lukin transfer vrijedan barem 11 milijuna eura.

Vušković je za prvu momčad debitirao sa 16 godina i dva dana, bilo je to u prvenstvenom dvoboju protiv Dinama, a tri dana poslije zabio je gol protiv Osijeka u četvrtfinalu Kupa.

“Prije svega želim se zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima Kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove. Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad”, istaknuo je Luka Vušković za službenu stranicu Hajduka.