NAJŠTEDLJIVIJI GRADONAČELNIK: Most je napuhan, koriste ucjene, ucijenili su i HDZ čiji nisam navijač

željko lackovi

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, slovi u Hrvatskoj kao najštedljiviji gradonačelnik, a u emisiji ‘Bitno’ Mreže TV, komentirao je političku situaciju i optužbe da je demagog zato što je prodao tri službena automobila kako bi kupio šest bicikala za sebe i pročelnike.

‘Mediji su krivo interpretirali stvari. Imali smo tri službena automobila i prodali jedan da bi kupili šest bicikala. Ja i moji pročelnici vozimo se za lijepa vremena po Đurđevcu i obavljamo poslove. Što je u tome krivo? Kad je loše vrijeme vozimo se u preostala dva. Pa nismo ludi da bicikliramo za snijega i leda. Napadali su me da sam zbog vožnje biciklom demagog, a ja sam sam samo htio pokazati da kada je narodu loše i mi trebamo podnijeti žrtvu”, rekao je Lacković.

Bilo je i primjedbi kako kao volonter, a k tome vodi i odvjetnički ured, ne može kvalitetno obavljati niti jedan od poslova. Lacković je odgovorio:

‘Moja je mantra jedna godina. Ratovao sam u rovu godinu, pobijedio sam na izborima i u jednoj godini proveo mjere štednje pa smo se uvelike izvukli iz dugova, tu godinu moji su ljudi radili u odvjetničkom uredu uspješno. Nemojmo stalno mistificirati stvari. Može se kad se hoće. Ovoj će se Vladi možda dogoditi da se sastavlja godinu, a da se odmah počelo za godinu bi se vidjeli rezultati.”

Na pitanje zašto na nacionalnoj razini nije išao s MOST-om imao je također jasan odgovor:

“Pregovarao sam s gospodinom Grmojom, ali sam stekao dojam da je MOST medijski napuhana priča koja neće dati rezultat. Da, uspjeli su na izborima, ali što je sada? Oni koriste sredstva ucjene, a ucijenjen je HDZ čiji nisam navijač, ali mislim da im nije lako s MOST-om.”

Po njegovom mišljenju stalno se forsira Dalmacija, o čemu kaže:

‘Već nekoliko Vlada forsira Dalmaciju, grade se autoceste, troši silan novac. Na sjever se nije potrošilo ništa. Ova zemlja neće procvasti ako uvijek budu glavni Dalmatinci, ovoj zemlji treba Sjever, kontinent, zemlja, voda, hrana.”

Komentiraj