NAJNOVIJE O NESTANKU MATEJA: Nigdje nema dokaza da je Periš ušao u rijeku

Prošlo je 40 dana otkako je nestao Splićanin Matej Periš u Beogradu i skoro ništa ne govori koja je njegova sudbina.

Zoran Stojanovski iz beogradskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva rekao je da se još pretražuje priobalje dijela Save i Dunava.

“Pretraživanje terena je dobrovoljno i trenutno su na terenu četiri naša operativca. Želja nam je da pomognemo MUP-u u istrazi i javili smo se da pretražimo priobalni dio, od Brankovog mosta nizvodno prema Velikom ratnom otoku”, kazao je Stojanovski u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1, a prenosi Kurir.

“Sava se dosta povukla i sada možemo pretraživati i vidjeti postoji li uopće trag da je Matej ušao u vodu. To je važno naglasiti jer se u medijima pojavljuju razne informacije, ali istina je da nema dokaza da je on ušao u vodu. Radimo i po kiši i po snijegu i nećemo odustati. Nadamo se da nećemo naći trag, i da Matej nikada nije ni dospio u vodu”, rekao je Stojanovski.

Prema riječima bivšeg načelnika MUP-a Žarka Popovića, nevolja je u tome da što više vremena prolazi, sve je teže utvrditi činjenice.

“Moja glavna zamjerka na istragu upućena je državnom tužilaštvu, jer prijateljima Mateja Periša, koji su bili s njim u klubu, nije određeno zadržavanje iz operativnih razloga. Kolege iz MUP-a bi u razgovoru s njima saznale činjenice. Ono što je najvažnije jest motiv, razlog zbog kojeg je on te noći izašao iz kluba”, rekao je Popović.

Što više vremena prolazi, nastavio je, to se ljudi više povlače i istraga stagnira. “Trebalo je pričati i s njegovim poznanicima u Splitu, njegovim bliskim ljudima, jer mi o njemu ništa ne znamo”, rekao je Popović dodavši da se jedino sa sigurnošću zna da je  Matej izašao iz kluba i trčao ulicama Beograda. Sve ostalo i dalje je nepoznanica.

Novinar Večernjeg lista Juraj Filipović iz Splita rekao je da iz grada poznaje Mateja i njegove prijatelje i da su oni svi dobri momci iz uglednih obitelji.

“Svašta se pisalo u medijima i vjerujem da je to zbog tiraže i klika više. Oni su svi iz uglednih obitelji, Ono što je najvažnije je da se utvrdi zašto je Matej izašao iz kluba, a ne da govorimo o tome što je pio. Njegovi prijatelji su dvaput prošli poligraf i bili ispitivani, i da bilo što u vezi s njihovim iskazima nije bilo u redu, oni bi sigurno bili zadržani i bili bi osumnjičeni. Ogroman je pritisak na njima. Hrvatski mediji od početka žele da saznaju širi kontekst ovog slučaja”, rekao je Filipović.

Filipović je kazao da je važno prestati da se u javnom prostoru govori da je on gotovo sigurno skočio u rijeku, jer je to samo pretpostavka.

“Teorije su otišle predaleko, mi ne znamo je li on uopće ušao u rijeku. Svi se nadamo da je on na kopnu, živ i zdrav, i da nam kaže da se samo šalio sa svima nama”,rekao Filipović.