NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Milanović najpopularniji, Plenković raste, a Bandić jako pada

Kako pokazuje najnovije istraživanje Crobarometra, HDZ se vratio na prvo mjesto gdje je neko vrijeme bio SDP, a skočila je i popularnost Andreja Plenkovića.

Istraživanje nije obuhvatilo potres u Zagrebu, a uz HDZ prag bi prešli samo SDP i Domovinski pokret.

HDZ ima potporu od 25,2 posto, SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore nakon osnivanja bilježi rast i dobio bi 12,5 posto potpore, donosi Dnevnik Nove TV.

Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Iako većina građana i dalje ne podupire rad vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada – a raste broj onih koji je podupiru – takvih je bilo 37 posto. Ne zna njih 12 posto.

Većina građana je pesimistična – na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto. Ne zna njih 14 posto.

Zoran Milanović je i dalje najpopularniji političar, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto građana, dok negativan ima njih 32 posto.

Rad predsjednika Milanovića odobrava 48 posto građana, njih 31 posto ne odobrava, dok njih 22 posto ne zna.

Plenković porast popularnosti i probio se nakon dugo vremena u sam vrh – na drugo mjesto, a trenutno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto, a negativnim njih 38 posto.

Među onima koji su sve niže je Milan Bandić i trenutno o njemu ima pozitivan dojam 24 posto građana, a njih 68 posto misli negativno.