NAJNOVIJA PROGNOZA: Vodeni val ide prema istoku – evo kakvo se vrijeme očekuje

Korana u Karlovcu dosegnula je 852 cm i sad stagnira, time je dosegnula svoj povijesni rekord iz 2015.godine. Kupa je već u laganom opadanju, što pokazuje da je vrhunac vodnog vala prošao Karlovcem.

Uslijed premještanja vodnog vala prema Sisku i Petrinji danas se očekuju problemi u pokupskom dijelu prema Sisku i Petrinji. Izvanredno je stanje i na Uni u mjestu Hrvatska Kostajnica, gdje je vodostaj 489 cm, prognoza je meteorologinje Tee Blažević na N1.

Suho je jutros na poplavljenom području, unatoč oblacima koji prekrivaju čitavu unutrašnjost. Kišovito je na istoku zemlje. U nastavku četvrtka bit će još povremeno oborine u unutrašnjosti, ali pretežno u gorskom dijelu i na istoku zemlje. Bit će to neusporedivo manja količina od ove prethodnih dana. Duž obale četvrtak će biti pretežno suh, tek poslijepodne u dijelu Dalmacije može biti pljuskova praćenih grmljavinom.

Petak će biti pretežno suh, tek lokalno u unutrašnjosti će biti slabe oborine. Duž Jadrana će biti većinom sunčano.

Potpune stabilizacije neće biti niti u danima vikenda. Treba računati na povremene pljuskove na kontinentu, kojih tijekom subote može biti i na Jadranu.