NAJNOVIJA ANKETA: Plenković pobjeđuje Kovača – za njega je 72,2 posto anketiranih

Tri su tjedna do unutarstranačkih izbora u HDZ-u a, a kako stoje kandidati kaže anketa koju je za HRT od 14. do 18. veljače provela agencija Promocija plus.

Podsjećamo, riječ je o najvećem uzorku od 1400 ispitanika uz statističku pogrešku od plus/minus 2 cijela 62 posto i razinu pouzdanosti od čak 95 posto.

Koga bi birači htjeli na čelu HDZ-a? Andreja Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2%. Za Miru Kovača je 23,6% birača HDZ-a. Ne zna ili ne može se odlučiti, njih je 4,2%, javlja HRT.

Drugo pitanje bilo je: koga biste željeli za zamjenika predsjednika HDZ-a? Tu je rezultat već nešto neizvjesniji. Malo više od polovice ispitanih, 54,1%, na tom mjestu vidi ministra branitelja Tomu Medveda, kandidata kojeg je predložio Andrej Plenković. 35,5% za zamjenika predsjednika stranke želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, kandidata iz Kovačeva tima. Neodlučnih je 10,4%.

Zanimljivo je vidjeti i kako stoje kandidati za zamjenike predsjednika u odnosu na to koga birači žele na čelu stranke.

Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7% za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto, Tomu Medveda. No njih 27,8% za drugog čovjeka stranke želi kandidata iz suprotnog tabora – Ivana Penavu.  Neodlučnih ili onih koje ne zanima je 13,5%.

Od onih koji za predsjednika stranke žele Miru Kovača njih gotovo dvije trećine, 64,7%, za zamjenika želi i njegova kandidata Ivana Penavu. 18% za Kovačeva zamjenika želi Plenkovićeva kandidata Tomu Medveda, a neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3%.

Komentiraj