NAIŠAO NA BURU: Gradonačelnik Osijeka pomaže s 500 kuna za aviokartu za Dublin

Podijelite članak
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić (Foto: Facebook)
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić (Foto: Facebook)

Sve je više Slavonaca koji idu trbuhom za kruhom u svijet, a često im je odredište irski Dublin. Zbog toga je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić došao na ideju da Grad Osijek “subvencionira povratak i posjet sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu”.

Evo što je objavio na Facebooku:

”Grad Osijek će subvencionirati povratak i posjet naših sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu. Za kartu koja ukupno košta 2.500,00 kn iznos od 500,00 kn će subvencionirati Grad nakon čega će konačna cijena biti oko 2.000,00 kn. Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost”, napisao je Vrkić na Facebooku.

Objava je naišla na mnogobrojne komentare i podijeljena mišljenja, a više je onih negativnih. Javio se i Drago Marković, predsjednik HSP-a podružnice Osijek, koji piše:

“Najava gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića da će s 500 kuna subvencionirati avionske karte na relaciji Osijek – Dublin zbog navodnog zadržavanja kontakata hrvatske dijaspore s domovinom kad ne bi bila žalosna u najmanju ruku bi bila smiješna.

Nitko od tih ljudi nije sretan što je morao otići iz grada na Dravi ili iz Slavonije i vjerujemo da bi se gotovo svi vrlo radio vratili kada bi u Osijeku postojala minimalna šansa za posao.Vjerujemo da bi skoro svi iznašli sredstva za avionsku kartu iz Dublina do Osijeka.

Drago Marković
Drago Marković

Suštinsko pitanje je zašto su Osječani i Slavonci uopće morali otići? Tko je za to najodgovorniji?’ Što je grad Osijek i njegov najodgovorniji čovjek gradonačelnik Vrkić učinio u zadnje tri i pol godine koliko je gradonačelnik da se  ako ne u potpunosti zaustavi egzodus u Irsku i Njemačku,  bar značajno ublaži??

Hoće li gradonačelnik Vrkić subvencionirati avionske letove i za Njemačku gdje ima čak i više Osječana i Slavonaca ili će praviti razliku između „Njemaca“ i „Iraca“??

HSP OSijek je stava da novce koje gradonačelnik planira uložiti u subvencije za avionske karte uloži u programe koji će stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta kako bi zadržao ogromnu količinu mladih Osječana koji se spremaju za odlazak. Moramo učiniti sve da zadržimo  one koji još nisu otišli.”

Komentiraj