NAGRADE MUSIC PUB: Dobitnici su brojni izvođači Croatia Recordsa

Dodijeljene su godišnje glazbene nagrade Music Pub u istoimenoj emisiji urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija na Drugom programu Hrvatskog radija za najuspješnija glazbena izdanja, pojedince i grupe u 2019. godini.

Debitantski album J.R. Augusta “Dangerous Waters” proglašen je albumom godine.

“Svima je drago dobiti nagradu, pogotovo kada znaš koliko iskrenog truda i ljubavi si uložio. Ovo mi je posebno drago jer je za album godine”, rekao je J.R. August te dodao kako ima materijala za još deset albuma. Da je “Dangerous Waters” opravdao sva očekivanja potvrđuje i što se našao na prvom mjestu najprodavanijih albuma odmah po objavi.

Nagrada Music Pub za grupu godine otišla je Prljavom kazalištu koje je prošle godine održalo dva rasprodana koncerta u Areni Zagreb čime su obilježili 30 godina od legendarnog koncerta 1989. godine na tadašnjem Trgu Republike.

“Zadovoljni smo. Sve što se događalo oko benda prošle godine bilo je vrlo uspješno. Posebno me veseli dobar prijem mlađe publike, a ne samo one koja je svjedočila povijesnom koncertu 1989.”, rekao je Mladen Bodalec koji je preuzeo nagradu.

Mladen Bodalec (Foto: Music Pub)
Mladen Bodalec (Foto: Music Pub)

Nagradu za pjesmu godine dobili su Urban&4 za “Iskru” koja je u vrlo kratkom vremenu osvojila radijske urednike i top ljestvice. “Wow, prijatelju! Pa, ovo je predivno! Predivno!”, rekao je iznenađeni Damir Urban te zamolio popularnog voditelja da nakratko prekine snimanje kako bi ga zagrlio.

Music Pub za najbolju mladu pjevačicu (nagrada “Tereza Kesovija”) otišao je u ruke mlade i talentirane Stefany.

“Stvarno mi je jako drago što sam zaslužila ‘Moj prvi Music Pub'”, rekla je emotivna Stefany.

Grupa Magnar, koju predvodi pjevač Noa Rupčić, osvojila je nagradu “Moj prvi Music Pub” za najbolji novi bend.

“Ne znam što reći. Jako mi je drago. Stvarno se svi u bendu trudimo i svi smo se u to totalno dali. Jako smo ponosni. Dosad smo primili nekoliko nagrada, ali ova je prva na kojoj piše naše ime”, rekao je Noa Rupčić te se našalio kako još moraju odlučiti koji će član benda nagradu ponijeti kući.

Music Pub je najstarija domaća godišnja glazbena nagrada koja se za najbolja glazbena ostvarenja dodjeljuje još od 1992. godine i daje izvođačima dodatan vjetar u leđa na glazbenom putu.