NAGRADE ITF WORLD CHAMPIONS: Među laureatima Mektić, Pavić i Marčinko

Na svečanosti u Parizu dodijeljene su tradicionalne nagrade za ITF-ove prvake, odnosno igrače i igračice koji su prethodnu sezonu završili na vodećoj poziciji na rang listama.

Izvor: Media servis

Među laureatima za 2021. bili su Nikola Mektić i Mate Pavić kao najbolji par svijeta, te Petra Marčinko, kao najbolja juniorka. Ove godine Petra bilježi odlične rezultate te je njen proboj na najveću tenisku scenu izuzetno uspješan.
“Posljednjih šest mjeseci tenisa je za mene bilo odlično. Imala sam puno pobjeda i osjećala sam se jako dobro na terenu što je odlično za mene”, rekla je Marčinko.

Pričala je i o prilagodbi na tenis među profesionalnim tenisačicama koji joj je olakšao dobar nastup kao juniorka i osvajanje Australian Opena.

“Prije svega, dobiti iskustvo među juniorkama, ali i samopouzdanje na Orange Bowlu krajem godine značilo je puno za Australiju. Nakon Australije sam se osjećala dobro i samopouzdano te sam ušla među profesionalke. Bilo mi je lakše tamo ući zbog juniorskih turnira prije toga”, rekla je Marčinko.

U konkurenciji tenisača nagrada je, ukupno već sedmi put, pripala Novaku Đokoviću iz Srbije. U konkurenciji tenisačica priznanje za najbolju na kraju godine dobila je, nedavno umirovljena, Ashleigh Barty iz Australije. Najbolji ženski par su Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova iz Češke, najbolji junior je Kinez Juncheng Shang, a kod tenisača i tenisačica u kolicima nagrađeni su Japanac Shingo Kunieda, Nizozemka Diede de Groot i Australac Dylan Alcott. Nagrada Philippe Chatrier za posebna dostignuća pripala je Amerikancu Stanu Smithu.