NAGRADA ZA VATRENE: Poznato je koliko će dobiti za medalju sa SP-a

Posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić gostovao je u Dnevniku N1 i među ostalim otkrio koliku će naknadu dobiti hrvatski nogometaši ako osvoje medalju na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Kataru.

Kaže da je otvaranje bilo spektakulrano i na razini otvaranja olimpijskih igrara. Bodrio je i Vatrene u pripremnoj utakmici u Saudijskoj Arabiji. “Mi u ministarstvu smo ponosni da imamo takve predstavnike u svijetu”, rekao je Pavić za N1.

Na prethodnom svjetskom prvenstvu Hrvatska je osigurala srebrenu medalju, a Pavić je komentirao koliko daleko mogu doći ovaj put.

“Razgovarao sam s tehničkim direktorom Pletikosom i mislim da su izabrali pravi sportski put, gledaju utakmicu po utakmicu. Moćni jesu, znaju što trebaju, a mi smo tu da navijamao”, rekao je.

U Katar je već stigao dio navijača, a Pavić se nada da će taj broj biti i veći ako reprezentativci prođu grupu.

“To je dosta skupo, ali kad igra Hrvatska, uvijek se nađe ona zadnja čarapa u kojoj je sakriveno. Daj Bože da prođu grupu i mislim da će kasnije biti još naših navijača”, rekao je Pavić.

Osvrnuo se i na novčane nagrade za osvajače medalje. “Za osvojenu medalju na svjetskom prvenstvu je 120.000 kuna, to je simbolično za nogometaše, Vlada ih konstantno podupire. Oni su u ovom slučaju jednaki kao svi ostali sprotaši.”