NAGODBA U “ŠPIJUNAŽI”: Čedo Čolović, hrvatski “špijun”, ide tri godine u zatvor

špijun, špijunaža

Čedo Čolović, osumnjičen za špijunažu u korist Hrvatske, nagodio se s Tužiteljstvom za kaznu zatvora od tri godine, piše RTS.

RTS javlja da je ponuda stigla danas u Viši sud.

Podsetimo, Više javno tužiteljstvo u Beogradu je u petak, 2. rujna, priopćilo da je osoba koja je uhićena u suradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), osumnjičena za špijunažu.

Sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je rješenje na osnovi prijedloga Tužiteljstva, potvrdila je glasnogovornica suda Tanja Koljenšić.

Prema tvrdnjama beogradskih medija, uhićeni Čedo Čolović je 57-godišnji bivši časnik vojske samozvane Republike Srpske Krajine, podrijetlom iz Drniša, s dvojnim državljanstvom Srbije i Hrvatske.

Navedeno je i da je do 1990. godine osumnjičeni živio i radio u Hrvatskoj, a da mu je poslije toga mjesto prebivališta u Srbiji.

Osumnjičenom za špijunažu određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

Momir Stojanović, bivši direktor Vojnosigurnosne agencije, izjavio je za “Politiku” kako treba otkriti koji su podaci ustupljeni, ali i tko su bili pomagači osumnjičenom za špijunažu, jer nije samo uhićena jedna osoba, već je riječ o otkrivanju cijele mreže osumnjičenih.

O svemu smo ranije pisali OVDJE.