NAĐI O NERADU NEDJELJOM: Čekam da kladionice prodaju špeceraj, a kina ponude mlijeko!

Pravo ludilo u kojem u turističkoj zemlji, koja zapravo i živi od turista, ne rade trgovine dva dana za redom, na praznik i u nedjelju, izazvalo je bijes i turista i građana.

A tu “sjajnu” odluku Vlade prokomentirao je i čelnik stranke Fokus Davor Nađi.

Nađi na Facebooku piše:

Za sada sve ide kako sam i govorio da će ići: benzinske prodaju kruh, veliki trgovački lanci rotiraju ljude nedjeljom po različitim poslovnicama, promet u maloprodaji je manji nego bi bio da svi radne nedjeljom, a samo se još čeka da se u kladionicama krene prodavati špeceraj, a kina da u ponudu uvrste i svježe mlijeko.

Male obiteljske trgovine su one koje trpe najveću štetu.

Neke pekarnice koje pak imaju registriranu i ugostiteljsku djelatnost ipak rade, a neki gradovi i općine proglašavaju sajamske dane da barem kiosci i šandovi mogu raditi na vrhuncu sezone.

Osim vrhunca sezone, jučer je bio i vrhunac vodenog vala, pa ako je netko htio kupiti nešto od potrebne opreme ili hrane za volontere, ni to nije bilo baš jednostavno jer su SVE trgovine bile zatvorene!

Kada već govorimo o vrhuncima, vlada od zabrane rada trgovina nedjeljom i dalje ne odustaje, a kako će tek sljedeće godine taj zakon imati pravi efekt, bojim se da vlada vrhunac gluposti i štete po tom pitanju još nije dosegnula.

Mi iz stranke Fokus smo jasno protiv zabrane rada trgovina nedjeljom te ćemo poduzeti potrebne radnje s ciljem rušenja tog zakona! Više o tome u vremenu pred nama.