NADBISKUP HRANIĆ: U Saboru su prevršili svaku mjeru, sramota, obasiplju se uvredama – i to je nasilje!

Podijelite članak
Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija
Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Na predbožićnom susretu nadbiskupa Đure Hranića i medijskih djelatnika, nadbiskup je odgovarao i na pitanja novinara, a obzirom da smo često svjedoci različitih vrsta nasilja; nasilja prema djeci, nasilja učenika nad profesorom i profesorovog odgovora nasiljem, nadbiskup je zamoljen da komentira porast nasilja.

“Osobno mislim da pred djecu i mlade stavljamo previše nasilja. Ne gledam puno televiziju, ali, kada se pogleda na javnoj i drugim televizijama koje su dostupne, koje gledaju svako dijete i odrasla osoba, puno je nasilja i krvi. Čovjek je ono što blaguje. Stalno se hranimo tim nasiljem, stalno ga usvajamo, nastanjuje se u nama i izlazi iz nas van. Složit ćemo se da je svaki oblik nasilja za osudu. Ono čemu smo svjedoci, a to je pokušaj odgoja za nenasilje, to je put. Mislim da su vlasnici medija, vaši poslodavci, uvelike odgovorni čime hrane naš narod. Volio bih kad bismo bili svjesni za odgovornost onime čim raspolažemo i utječemo na druge ljude”, rekao je nadbiskup Hranić, kako stoji na stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, a potom je iznio9 i svoje viđenje ponašanja u Hrvatskom saboru.

“Valja spomenuti još jednu stvar. Znam da svugdje i u svakom parlamentu zna biti tenzija i povišenih tonova, ali mi se čini da je već duže vremena naš Hrvatski sabor prevršio svaku mjeru i da je to što se događa u Hrvatskom saboru doista sramota. Znaju i svjesni su toga da se to i izravno prenosi, i opet se tako ponašaju i odnose jedni prema drugima, obasiplju uvredama – i to je nasilje. Mislim da bi oni koji dospijevaju u Sabor morali biti ljudi visoke moralne razine, kakvoće, i da si takve stvari ipak ne bi smjeli dopuštati”, rekao je nadbiskup Hranić.

Komentiraj