NADAL O ĐOKOVIĆU: Jedan je od najboljih, ali nijedan igrač ne može biti iznad turnira

Uoči početka Australian Opena legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal poručio je da nijedan igrač nije iznad natjecanja.

– U ovom slučaju puno je pitanja koja traže odgovore i nadam se da će se sve uskoro razjasniti. Svatko bira svoj put, njemu želim sve najbolje, poštujem ga kao osobu i sportaša iako se ne slažem s njim oko mnogo stvari koje je napravio posljednjih tjedana, rekao je Nadal, koji zajedno s Đokovićem i Rogerom Federerom drži rekord s osvojenih 20 Grand Slam titula.

– Jasno je da je Novak Đoković bez sumnje jedan od najboljih tenisača u povijesti, ali nijedan igrač u povijesti nije i ne može biti iznad natjecanja. Igrači dođu i odu, zatim dođu drugi, pa tako i Roger, Novak ili ja, ili Björn Borg koji je bio sjajan u svoje vrijeme. Australian Open je puno važniji od bilo kojeg igrača, poručio je legendarni Španjolac te dodao: – Ako Đoković bude igrao, u redu, a ako ne, Australian Open će biti odličan turnir sa ili bez njega.

Nadal se osvrnuo i na svoj nastup na turniru. – Želim pokušati ponovno, želim dati sve od sebe i dati si priliku da uživam u ovom divnom sportu, da se borim za ono za što se borim zadnjih 16 godina. Ako budem zdrav i ako budem mogao igrati tjednima u nizu, vjerujem da ću imati priliku opet imati važnu ulogu na Touru, dodao je španjolski tenisač, kako javlja HRT.