NACIONAL TVRDI: Novi ministar rada umiješan u aferu SMS

Podijelite članak

Novi ministar rada, Josip Aladrović, umiješan je u aferu SMS, tvrdi Nacional u novom broju.

Izvor: Media servis

Tjednik je dobio uvid u dokaze koji pokazuju kako je Aladrović intenzivno komunicirao s glavnim operativcem afere SMS Franjom Vargom.

Nacional tako piše, pozivajući se na izvore, kako je u vrijeme dok je Aladrović bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Varga za njega špijunirao protivnike i kritičare iz zavoda.

S druge strane, kako bi vratio uslugu, Aladrović je radio na tome da se Vargi osigura mirovina, piše Nacional.

Na napise je reagiralo Ministarstvo, čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

“Šaljemo reagiranje povodom članka „Novi Plenkovićev ministar rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge“ autorice Orhideje Gaure Hodak, objavljenim 30. srpnja 2019. u tjedniku Nacional.

Informacija koje se navode već na naslovnoj stranici kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu.

Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali.

Slijedom toga konstrukcija kako je „Aladrović od Varge“ tražio da „špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda“ je potpuno netočna i zlonamjerna.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava”.

Komentiraj