NACIONAL TVRDI: Ministar Filipović obmanjuje javnost – komunicirao je s uhićenim Škugorom

Ministar Davor Filipović bio je javno ustvrdio da uhićenog Damira Škugora, uhićenog u aferi oko megapljačke INA-e, jedva poznaje, da nikada s njim nije razgovarao telefonom, da čak nema njegov broj.

Razgovarali su i tijekom mega-prevare. Ta javno izrečena laž pokazuje da je sam vrh administracije premijera Andreja Plenkovića uključen u pokušaj sustavnog zataškavanja razmjera ove korupcijske afere. U mjere je uletjelo više visokih dužnosnika, piše Nacional.

List navodi kako je Filipović lagao kad je prošloga tjedna pokušao prikazati da ni on ni vrh HDZ-a i Vlade nemaju ništa s Damirom Škugorom, glavnim osumnjičenikom u posljednjoj u nizu, ovoga puta plinskoj mega-aferi povezanoj s Inom. Filipović je, preciznije, lagao kad je rekao da ga poznaje samo površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel.

Trebao bi to otkriti spis sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice, izjavio je za Nacional visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja. Taj Nacionalov izvor tvrdi da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.