NACIONAL TVRDI: Ministar Banožić sam je sebi dodijelio trosobni stan u središtu Zagreba

Ministru Mariju Banožiću nije odgovarao niti jedan od od 133 stanova namijenjena za službene potrebe, pa si je odabrao poseban prostrani stan, znatno veći od onih koje koriste drugi ministri, koji je potom dao luksuzno urediti, piše tjednik Nacional u novom broju.

Nacional tvrdi i da je tvrtka Državne nekretnine pokušala prikriti kako je ubrzano potrošeno 200.000 kuna za njegovo uređenje.

Ministar obrane Mario Banožić dobio je na korištenje veliki trosobni državni stan u strogom centru Zagreba, smješten na lokaciji udaljenoj manje od pet minuta hoda od njegova bivšeg radnog mjesta u Dežmanovoj ulici u Zagrebu. Banožić ga je de facto dodijelio sam sebi tek nekoliko dana nakon što je u srpnju 2019. godine postao ministar državne imovine.

U njemu i danas stanuje i na toj adresi prijavio je boravište. Dodatno, kako je Nacionalu ekskluzivno otkrio izvor u tvrtki Državne nekretnine d.o.o. i s obzirom na sadržaj internih dokumenata te tvrtke, isti stan za Banožićeve je potrebe renoviran i u tu svrhu – ponovo, po svemu sudeći, nepotrebno – iz proračuna je potrošeno više stotina tisuća kuna, što se pokušalo prikriti „razbijanjem“ nabave radova i materijala na više manjih segmenata, piše Nacional.

“Ministar ima pravo na državni stan, ali postoje i neka ograničenja… Inzistirao je na većem stanu i umjesto da izabere spreman i useljiv stan, inzistirao je na stanu u strogom centru Zagreba da bi mogao pješice na posao. Stan je bio derutan, trebalo ga je urediti, dodatno uložiti. Utrošeno je još 200.000 kuna da bi se stan uredio”, rekla je novinarka Orhidea Gaura iz Nacionala za N1, te dodala da je tjednik dobio uvid u dokumentaciju.