NACIONAL TVRDI: Josip Petrović je iz INA-e plaćao “Soboli” kojem je Karamarko bio na čelu

tomislav karamarko

‘Tomislav Karamarko radio je za Inu u vrijeme kada je u njenoj upravi sjedio današnji konzultant Mola Josip Petrović i kada je mađarski Mol već bio suvlasnik Ine. Karamarko je tijekom 2004. kao predsjednik Uprave tvrtke Soboli, izravno bio angažiran na izradama tajnih poslovnih procjena i izvješća za potrebe Ine’, piše novi Nacional.

Nacional posjeduje pismena izvješća koja je Ini slala tvrtka Soboli, među čijim se osnivačima može pronaći Tomislava Karamarka. Sudeći prema onomu što je rukom dopisano na pisanom memorandumu Sobolija, ta su se izvješća dostavljala izravno na ruke Josipu Petroviću.nacional naslovnica

Izvješća nose oznaku tajnosti. Naslovljena su na Inu te klasificirana oznakama poslovna tajna – vrlo tajno. Riječ je o pet različitih izvješća, a Ini su dostavljena u razdoblju između 1. i 5. ožujka 2005.

Nacional je i prvi objavio dokumente koji dokazuju da je Petrović preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2.500 eura mjesečno. Ukupno je isplatio najmanje pola milijuna kuna, objavio je tada Nacional.

Podsjećamo, zbog afere Konzultantica, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak u predmetu Karamarka kako bi utvrdilo nalazi li se u sukobu interesa.