NACIONAL OTKRIVA: Ostavka Matije Posavca bila je iznuđena – odbio je suradnju s HDZ-om

Dosad posve nepoznate detalje o tome pod kakvim je okolnostima međimurski župan Matija Posavec, protiv kojeg je USKOK podigao optužnicu zbog donacije od 10 tisuća kuna, bio prisiljen dati ostavku 2021. godine te zašto se može sumnjati da je sve bilo u režiji HDZ-a, najavljuje tjednik Nacional.

Nova v.d. ravnateljica USKOK-a Željka Mostečak, koja bi po svemu sudeći trebala biti potvrđena i na puni mandat ravnateljice USKOK-a, suočit će se s jednim od najvećih izazova u radu istražitelja – a to su istrage za koje u dijelu javnosti i političkih krugova postoji uvjerenje da su politički motivirane.

Kao najbolji primjer jednog takvog predmeta više izvora iz pravosudnih i političkih krugova izdvojilo je slučaj međimurskog župana Matije Posavca koji bi se sljedećeg tjedna, 15. svibnja, trebao pojaviti pred Optužnim vijećem Županijskog suda u Zagrebu.

Jedan od visokih izvora bliskih DORH-u smatra da je apsurdno i besmisleno da se u državi u kojoj u raznim aferama i namještenim natječajima iz proračuna nestaju milijuni eura USKOK uopće bavi predmetom u kojem je netko optužen zbog – 10 tisuća kuna, to jest 1327 eura.

Članak Nacional najavljuje pod naslovom:

NOĆNO ISPITIVANJE: Kako je USKOK režirao aferu: ‘Ostavka Matije Posavca pola sata prije ponoći bila je iznuđena, a sve jer je odbio suradnju s HDZ-om’