NAČELNIK TURČINOV: Murter je u karanteni, nema više šetnje

U općini Murter-Kornati osam osoba je pozitivno na koronavirus, a 30-ak osoba je u izolaciji, s visokom temperaturom. Općina je zatražila uvođenje karantene, jer su se pozitivne osobe u vrijeme inkubacije neometano kretale.

Izvor: Media servis

Nacionalni stožer odobrio je tu mjeru, potvrdio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak.

‘‘Nama se u ovom trenutku čini da, dok ne vidimo što je s tih 30 koji imaju temperaturu i što se događalo tamo. Neki kažu da su se družili u nekom lokalnom kafiću. Dok se to ne riješi, nama se čini opravdana mjera da se zatvori, a nakon toga kad se snimi situacija ćemo znati ima li smisla da se zatvori ili ne.‘‘

Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, za Media servis je rekao kako je zadovoljan uvođenjem karantene.

‘‘Mislim da je to pravi način kako riješiti mala mjesta, jer mi smo tu više-manje bili u doticaju. Tek ćemo kroz 5-6 dana znati, dok se u organizmu sve ne izdogađa, a dotad ćemo možda već testovima dobiti preglede. Dakle, svi bi se mogli pregledati, bez obzira na koronu.‘‘

Načelnik Turčinov stanovnike je zamolio za razumijevanje. Aktivirana je civilna postrojba koja će potrebitima nositi lijekove i hranu.

“Donio sam odluku da je od 12 sati na snagu stupa zabrana svih kretanja, osim u dućan. Svi će biti pregledavani od strane civilne zaštite, tko ide gdje. Dakle nam šetanja i sl. Makar, ljudi se stvarno drže uputa. Ja sam imao problem s ocem, ali i on je doma sad.”

Još uvijek se ne zna tko je bio nulti pacijent na Murteru.

“Ima više dojava da su stranci, imamo i možda da je nulti pacijent došao iz Zagreba. Ne možemo to potvrditi, ali činjenica je da je zaraza došla iz jednog lokalnog kafića.”

Komentiraj