NA SVETA TRI KRALJA: Biskup Košić priziva lustraciju i vidi udbaško komunističku elitu

vlado košić, biskup

Sisački biskup Vlado Košić na misnom slavlju na blagdan Sveta tri kralja opet je optužio medije da o problemu iseljavanja “jedva izvještavaju te da čak i potiču na odlazak”.

“Tko je kriv za iseljavanje? Mediji o tome jedva izvještavaju, a kao da potiču mlade da odu. Naravno političke elite koje su se izmjenjivale na vlasti odgovornije su za demografsko propadanje, ljudi su razočarani. Udbaška komunistička elita dovela je do toga da se čak i čistačice zapošljavaju preko veze. Zato nam je potreban zakon o lustraciji, i promjena izbornog zakona koji bi dao šansu svima, a ne da se samo izmjenjuju iste opcije”, rekao je Košić naglasivši da se vjernici trebaju zalagati za promjenu Ovršnog zakona kako se dužnici ne bi zbog duga od 5000 kuna ovršavali sa 50.000, piše dnevnik.hr.

Kaže i kako je problem granice sa Slovenijom tema koja je namjerno ubačena “da se ne bavimo onim stvarima koje su bitne”.

“Zna se gdje je granica, stoljećima se to zna”, naglasio je Košić te rekao i da kardinal Alojzije Stepinac u ovoj godini treba dobiti spomenik u Sisku.

PISALI SMO:

KOŠIĆ BRANI VJEROUČITELJA: Mediji su protucrkveni – sa strašću se obrušavaju na crkvene ljude  – čitajte OVDJE.