NA SAMOM DNU: Kako do više novca za hrvatski sport?

šuker, davor šukerHrvatski nogometni savez će u travnju ove godine organizirati okrugli stol na temu financiranja sporta u Hrvatskoj na koji će biti pozvani svi relevantni čimbenici hrvatskog sporta.

Kao krovna institucija najpopularnijeg sporta u zemlji, Hrvatski nogometni savez inicirat će javnu raspravu o financiranju sporta u Hrvatskoj. Okrugli stol na temu financiranja sporta održat će se u travnju ove godine.

Katastrofalno stanje sportske infrastrukture, nedostatak strategije financiranja sporta i poražavajuće mala relativna izdavanja države za sport neke su od gorućih tema s kojima se suočava hrvatski sport.

Zemlja koja se naziva “sportskom”, koja se diči uspjesima svojih sportaša te je u dobroj mjeri kroz sport oblikovala nacionalni identitet ne bi smjela biti pri dnu svih europskih pokazatelja prema relativnom odvajanju sredstava za sport.

“Na sjednicama Izvršnog odbora Uefe imao sam priliku vidjeti nekoliko vrhunskih analiza financiranja sporta u Europi po državama i poražavajuće je vidjeti gdje Hrvatska stoji po tom pitanju, posebno uzimajući u obzir uspjehe koje hrvatski sportaši postižu. Vrijeme je da se sport izbori za više od toga, da omogućimo mladim sportašima uvjete kakve imaju njihovi suparnici iz drugih zemalja i zato HNS inicira ovakvu javnu raspravu”, najavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Uz medijsko pokroviteljstvo Sportskih novosti, Hrvatski nogometni savez pozvat će na jedno mjesto sve relevantne čimbenike hrvatskog sporta, uključujući Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, predstavnike lokalnih zajednica kao i renomirane goste iz inozemstva koji će podijeliti iskustva iz zemalja koje su pokazale višu razinu razumijevanja važnosti ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Komentiraj