NA KLUPI ŠAHTARA: Igor Jovičević, nekad strateg Dinama, novi je trener

Ukrajinski nogometni klub Šahtar službeno je potvrdio na svojim internetskim stranicama kako je novi trener prve momčadi hrvatski strateg, 48-godišnji Igor Jovićević.

Određeno vrijeme već je bilo poznato da će nekadašnji trener zagrebačkog Dinama preuzeti posljednjih godina najbolji ukrajinski klub, a službeno predstavljenje obavljeno je u Nizozemskoj, gdje se momčad Šahtara nalazi na pripremama.

Trenersku karijeru Jovićević je počeo u Ukrajini te je radio u Karpatiju iz Ljviva. Potom je otišao u Celje te se od 2017. godine nalazio u zagrebačkom Dinamu, gdje je prvo trenirao drugu momčad, a kratko tijekom 2020. godine i prvu momčad. Od 2020. opet je u Ukrajini te je do sada radio odličan posao u Dnjipru.

Jovićević će tako imati priliku voditi Šahtar u nadolazećoj Ligi prvaka koju će ukrajinski klub kao domaćin odrađivati u Varšavi.

Dodajmo i kako bi se nova sezona u ukrajinskom prvenstvu trebala odigrati po posebnim i vrlo strogim pravilima. Datum početka trebao bi biti 23. kolovoza, a podsjetimo i kako je uslijed ruske invazije na tu zemlju ukrajinsko prvenstvo prošle sezone prekinuto tijekom veljače. Šahtar je prilikom prekida bio vodeća momčad čime je stekao pravo novog igranja u Ligi prvaka.