N1 TELEVIZIJA ŠKORI: Privatne objave Ilije Jandrića snatramo slobodom zajamčenom Ustavom

Nakon što je kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro na Facebooku objavio da otkazuje gostovanje u emisiji N1 televizije zbog statusa koji je na Facebooku objavio novinar Ilija Jandrić, oglasili su se s N1 televizije.

Objavljujući privatne objave na Facebooku urednika N1 televizije Ilije Jandrića, Miroslav Škoro sumnja u objektivnost i profesionalnost novinara koji u svojoj emisiji svakog tjedna razgovara s brojnim ljudima iz javnog života i politike, u ovom slučaju i s kandidatima na lokalnim izborima.

N1 odbacuje svaku sumnju u nepristranost i profesionalnost svojih novinara i urednika.

Miroslav Škoro je kandidat u kampanji i, kao i svi drugi kandidati, ima jednak tretman u programu N1 televizije. Prije samo dva dana bio je gost u jednosatnom izbornom sučeljavanju u našem programu. Nismo čuli nijednu primjedbu na neravnopravan ili neprofesionalan tretman, jer takvih primjedbi, jednostavno nije bilo, niti bi ih moglo biti, budući da su svi kandidati tretirani novinarski nepristrano i profesionalno.

Objava Miroslava Škore je dio njegove predizborne kampanje u kojoj ne sudjelujemo, pa s takvim objavama ni ne želimo polemizirati.

Miroslav Škoro sumnja u nepristranost i neprofesionalnost novinara u čijoj emisiji nije ni gostovao.

Privatne objave svojih novinara N1 smatra slobodom koja je zagarantirana svima hrvatskim Ustavom, i one ni na koji način ne utječu na profesionalnost u radu i izvještavanju N1 televizije.