MVEP O UHIĆENIM HRVATIMA: Ročište o istražnom zatvoru za 97 uhićenih najkasnije u nedjelju

Iz Ministarstva vanjski i europskih poslova izvijestili su da je se u neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizirano, trenutno na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin.

Od navedenih 98 osoba, 5 je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

”Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru.

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta.

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, priopćili su iz MVEP-a.

U međuvremenu se od agencija doznaje kako je za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, osumnjičen Grk.