MUP SRBIJE PLENKOVIĆU: Neka svojim besmislenim komentarima ne ometa rad policije

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije reagiralo je na izjavu premijera Plenkovića priopćenjem.

Podsjetimo, premijer je danas rekao da nije važno što je o istrazi rekao srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin te da njega samo zanima potpuna informacija o nestanku Mateja Periša.

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao nestanak Mateja Periše.

“Poznajem oca, jako mi je žao. Bio sam u kontaktu s njim od prve sekunde”. Zatim je rekao da “nije uopće bitno ono što je rekao gospodin Vulin” te da ga zanima jedino da dozna potpunu informaciju o nestanku.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije reagiralo je na izjavu premijera Plenkovića priopćenjem.

“Povodom izjave hrvatskog premijera, iz MUP-a poručuju da nije važno što je rekao Aleksandar Vulin, nego što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući rezultate istrage o nestanku Mateja Periše je vrlo važno.

Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioci Žandarmerije, UKP-a i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se sazna istina. To bismo učinili za svakog čovjeka, a jedino nas ne zanima državljanstvo ili nacija čovjeka kojeg tražimo.

Plenković nema poštovanja prema radu srpske policije i to nas, nažalost, ne čudi niti iznenađuje. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema obitelji nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a”, naveli su u priopćenju.