MUP OBJAVIO DETALJE: Stotinjak policajaca u akciji hvatanja 10 kriminalaca

U koordiniranoj akciji policije i USKOK-a u srijedu navečer uhićeno je deset osoba. Kriminalističko istraživanje provodilo se na području više policijskih uprava, a u akciji je sudjelovalo stotinjak policajaca.

U priopćenju MUP-a se kaže:

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su finalizaciju kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera.

Kriminalističko istraživanje usmjereno je na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela.

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je deset osoba, dok su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava.

U akciji je sudjelovalo stotinjak policijskih službenika kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene osobe predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”.

Neslužbeno, radi se o novoj fazi razbijanja krijumčarskog lanca kokaina koji je iz Latinske Amerike stizao u Hrvatsku i u druge europske zemlje.

Podsjetimo, lani je u luci Ploče zaplijenjeno 56 kilograma kokaina iz Ekvadora, koji je nepoznata osoba sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane.