MUDROLOGIJA O KUŠČEVIĆU: Politička scena u Hrvatskoj neće se rješavati ultimatumima

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je aktualna zbivanja oko ministra Kuščevića i HNS-ova ultimatuma vladi.

Izvor: Media servis

Horvat je zatražio malo vremena za svojeg šefa dok kandidira za pozicije u Uniji i rješava probleme u Bruxellesu.

“Mislim da gospodinu Plenkoviću treba dati i malo vremena da završi ovaj proces koji je započeo. Nakon njegovog povratka u Hrvatsku mislim da će se stvari rasplitati puno brže i biti će vrlo brzo sve jasno.”

Nakon novinarske primjedbe da problemi u zemlji neće čekati i da se trebaju rješavati ministar je nastavio s obranom premijera te ponovio rečenicu ostalih kolega ministara o ultimatumima.

“Rečenica koju vam je pred neki dan, ovako u kameru, vrlo hrabro, kao i uvijek do sada, izrekao premijer Vlade da na bilo kakve ultimatume pristati neće, mislim da iza njega stoje svi članovi predsjedništva i svi ministri i činjenica je da se ultimatumima politička scena u Hrvatskoj neće razrješavati.”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je danas boji li se za svoju poziciju zbog napetih odnosa vladajućeg HDZ-a i HNS-a koji traži smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.

“Moja funkcija služi tome da se sustav poboljšava, a što se mene osobno tiče ja niti sam prije ove dvije godine živjela od politike niti ću nakon što odem s ove funkcije. Ja sam redovita profesorica u trajnom zvanju, imam jednu dobru karijeru. Kao što sam rekla, reforma nikada ne smije ovisiti o jednom čovjeku i ja se nadam da smo mi to naučili iz ovih proteklih nekoliko godina. Ako nešto ovisi o jednom čovjeku, to je loše zamišljeno”, rekla je Divjak.

A hoće li HNS inzistirati na ostavci, ministrica odgovara – to pitajte stranku.

Komentiraj