MRAK TARITAŠ: Plenković se ogradom na Markovu trgu ograđuje od stvarnosti u Hrvatskoj

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš održala je konferenciju za medije na temu ograde na Markovu trgu koja je postavljena nakon napada na Banske dvore u listopadu, 2020. godine.

Izvor: Media servis

Ističe da će Markov trg biti zatvoren dok premijer Andrej Plenković ne dobije izvješće koje će njemu odgovarati.

“Ta ograda je sramota. Ta ograda zapravo pokazuje da niti jedan problem ne rješavamo nego ga stavljamo pod tepih za druga vremena. Treba donijeti stvarne odluke. Jedna metalna ograda nije sigurnosno rješenje niti jedno drugo za institucije koje se nalaze na Markovu trgu. Ne mogu biti i nisu. Ova ograda je zapravo način na koji se on (Plenković) ograđuje od situacije i stvarnosti u Hrvatskoj.”

Dodaje da se otvara pitanje i treba li Vlada biti na Markovu trgu.

“Trajno rješenje bi mogao biti bolji sustav kontrole”, smatra Mrak Taritaš. Osvnula se i na jučerašnju sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj su teme bile napad na Markov trg te privođenje građana.

“Možda bi bilo jednostavnije da stvarno kaže s kakvim izvješćem je zadovoljan. Naravno da je riječ o sarkazmu. Oni dalje rade jer on nije zadovoljan s izvješćem. Izvješće je takvo kakvo jest. Ako nisi zadovoljan, učini nešto da popraviš situaciju. Zato i postoje takva izvješća, zato i postoje neovisne institucije.”