MRAK TARITAŠ O UHIĆENJU BIENENFELDA: ‘Iznenađena sam, a on je uvijek bio visoko pozicioniran‘

Policija je jučer poslijepodne po nalogu USKOK-a upala u Ministarstvo graditeljstva i pretražila ured načelnika Sektora za pravne poslove Josipa Bienenfelda.

Izvor: Media servis

Zbog sumnje u primanje i davanje mita, uz njega je uhićeno još nekoliko službenika istog ministarstva.

U sklopu zajedničke akcije policija je pretražila više prostorija i stanova u Zagrebu i Splitu. Zbog sumnje na kaznena djela primanja mita uhićeno je više osoba, među njima- Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove. Sumnjiči ga se da je u zamjenu za mito, dvojici investitora sastavio upit za legalizaciju dijela hotela Villa Harmony na splitskim Bačvicama, a zatim u ime Ministarstva izdao mišljenje za legalizaciju.

Uhićenja je jutros komentirao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar: ‘‘Mi dajemo potpunu podršku tijelima koja istražuju taj slučaj i dat ćemo vam sve informacije kad stvarno dobijemo sve informacije. Sektor za pravne poslove je bio dio našeg ministarstva i dalje je, mi imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kvalitetno i dobro‘‘.

Bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš surađivala je s Bienenfeldom. Evo njezina komentara:

‘‘Moram reći da sam prvi put to vidjela jučer na portalima i bila sam iznenađena. Očito je riječ o stvarima koje su se događale posljednjih par godina ili godinu. On je uvijek bio vrlo visoko pozicioniran službenik, radio je na zakonodavstvu, bio je autor glavnine zakona vezano uz prostorno uređenje i gradnju‘‘.

Uz Bienenfelda, uhićen je i pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, a za isto djelo osumnjičeni su i poduzetnici Borislav Bašić te Zoran Sikirica, jedan od bivših čelnika Hypo banke. USKOK, prema pisanju Lista, tereti Sikiricu, člana Uprave tvrtke Špinut, koja je sagradila hotel na Bačvicama, da je putem Bašića i Korice, s Bienenfeldom dogovorio da mu ovaj u zamjenu za novac pomogne oko legalizacije.

Komentiraj