MRAK TARITAŠ O OPOZIVU HORVATA: Imamo 62 potpisa – dovoljno i za dva opoziva

Saborska oporba složna je u zahtjevu za opozivom ministra graditeljstva Darka Horvata. U Saboru su održali konferenciju za medije na kojoj su poručili – premijer je na potezu.

“Svi građani su svjesni činjenice da ministar Horvat nije u stanju provesti obnovu. Pokazao se vrlo učinkovit u nečinjenju. Jedan jedini čovjek u Hrvatskoj, zajedno sa svojim sljedbenicima, Plenković, će ga braniti, ali mislim da je u dubini duše i on svjestan da on taj posao ne može napraviti. Horvat treba otići, sve dok je on na tom mjestu, obnove neće biti”, poručila je Anka Mrak-Taritaš, inicijatorica ujedinjenja oporbe, kako je objavio N1.

“Da bi se radilo, ministar Horvat treba otići”, poručila je Mrak-Taritaš. Ona kaže kako trenutno imaju 55 potpisa za opoziv ministra graditeljstva, ali da je sigurna da će “skupiti potpise, ne za jedan, nego za dva opoziva Horvata”.

U međuvremenu je prikupljeno još nekoliko potpisa i sada ih je – 62.

“Ovo je pitanje odgovornosti”, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin dodavši da “Horvat nije sposoban, a Plenkovića za to boli briga”. Za njega je opoziv Horvata stvar higijene.

Možemovka Sandra Benčić smatra da bi premijer trebao zauzeti drugačiji stav od onoga koji inače ima kad oporba traži opoziv ministra jer ovo “nije vježbanje mišića”. “Ovo je pitanje hoće li ova država zaista obnoviti manje kuća nego što je to dosad napravila jedna zaklada, Solidarna”, pita se.

Marija Selak Raspudić iz Mosta poručila je kako premijer mora biti svjestan da premijer, kada dođe braniti Horvata u Sabor, “direktno i nedvosmisleno potvrđuje da je zadovoljan dosadašnjim tijekom obnove” i da “preuzima odgovornost za dosadašnje djelovanje ministra Horvata i stavlja svoju glavu na pladanj”.

“Nije stvar u tome da ministar Horvat ništa ne čini, on svojim nedjelovanjem čini i previše”, rekla je Mostovka upozorivši na veliki porast nasilja u kontejnerskim naseljima.

Katarina Peović iz Radničke fronte nazvala je ministra Horvata štetočinom i podsjetila na greške ministra u priči o Uljaniku. “To je ministar koji je ključna karika za prljave poslove u Plenkovićevoj vladi”, rekla je.

Zahtjev za opoziv ministra Horvata podržao je i Damir Bajs. “Ovo je prvi put da ministar koji ima opoziv ispred sebe ima samo uvjetnu podršku koalicijskih partnera, ali i samog HDZ-a”, rekao je Bajs.