MRAK TARITAŠ O GUP-U: Bandić mrcvari Zagreb, on mrcvari građane, a Zagreb nije njegova prčija

Podijelite članak

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš komentirala je odluku Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da ne da ‘zeleno svijetlo’ za prijedlog izmjena zagrebačkog GUP-a.

Izvor: Media servis

„Pristojan grad i pristojan gradonačelnik nakon ovoga bi angažirali svu struku koja im je na raspolaganju i napravili novi GUP onako kako spada“, rekla je Mrak-Taritaš, naglasivši da Zagreb zaslužuje imati pristojan prostorni plan. „Umjesto toga Bandić mrcvari Zagreb, mrcvari građane Zagreba i mrcvari ovaj dokument. Zagreb nije njegova prčija“.

Mrak-Taritaš smatra da gradonačelnik očito ima problem memoranduma koji je potpisao s mogućim investitorima. „Potpisao je taj dokument dok je zec još bio duboko u šumi, rokovi su pred tri dana istekli i njegova nervoza sasvim je sigurno rezultat toga. On vjerojatno zna i nešto što mi ostali još ne znamo“, upozorila je.

Na pitanje je li iznenađena odlukom ministarstva Mrak-Taritaš je odgovorila da nije. „Iznenadilo bi me da je odluka bila drugačija. Na ovom predmetu radile su vrhunske stručnjakinje, a plan je takav da nije ni mogao dobiti suglasnost“, rekla je i dodala da je posao ministarstva utvrditi usklađenost sa zakonom.

„Poruka koja je poslana iz ministarstva je da GUP nije napravljen u skladu sa zakonom, poruka koju šalju građani je da ne žele ovakav GUP na koji imaju desetke tisuća primjedbi, a poruka koju šalje struka je da takav GUP nije dobar za razvoj grada“, zaključila je predsjednica GLAS-a.

Komentiraj