MOST UPOZORAVA: Sve manje stanovnika, a sve više državnih službenika

sonja čikotić

Zastupnici MOST-a na današnjoj presici upozorili su na činjenicu da je u Hrvatskoj sve manje stanovnika, a sve više državnih službenika.

Izvor: Media servis

Zastupnica MOST-a Sonja Čikotić je istaknula da ova Vlada i reforme nikako ne idu u istu rečenicu. ”Dok je Most bio u Vladi, osigurali smo akcijski plan koji je u vrijednosti 870 milijuna kuna s 20 konkretnih projekata. Taj novac stoji, on se ne troši. Ugovoreno je samo 53 milijuna kuna, iako je Most ostavio tri gotova projekta”, istaknula je Čikotić:

“Htjeli smo urediti pravni okvir za Zakon o agencijama. Htjeli smo da postoji jedinstveni zakon koji će urediti plaće. Znači, ista plaća za isto radno mjesto. Danas zaposlenici agencija, koji rade na obračunu plaća, imaju drugačije koeficijenta od onih koji rade na plaćama u ministarstvu. Sadašnja Vlada ne može doživjeti unutarnju revoluciju, ne može krenuti od sebe. To govori njezin broj dužnosnika.”

Mostov gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić podsjetio je na slučaj gradskog službenika u Vrgorcu koji je dobio otkaz:

“U Hrvatskoj postoji činjenica koja nikako nije logična. Smanjuje se broj ljudi, a povećava se broj službenika u javnoj upravi. Javna uprava prije svega treba služiti građanima. Mora biti efikasna i brza. Mnogi u Hrvatskoj govore da treba racionalizirati javnu upravu, no mi u Gradu Vrgorca već prvog radnog dana kada smo dobili prilikom izbora mogućnost da to naravimo, to smo i napravili.”

Komentiraj