MOST PROTIV PREDSJEDNICE: Božo Petrov – U ovom trenutku ne vidimo razlog za smjenu Lozančića

božo petrov

Božo Petrov, čelnik Mosta, gostovao je na Hrvatskom radiju i tamo izjavio kako ne vidi razloga za smjenu ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

Podsjećamo, Lozančića je u petak dužnosti razriješila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, i to zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

‘Razrješenje se može dogoditi jedino ako su dva potpisa. U ovom trenutku on nije razriješen, predsjednica je učinila korak sa svoje strane. Ja sam obavio razgovor s gospodinom Lozančićem, jer sam se htio upoznati sa svim stvarima. Ne mogu reći da sam primijetio da postoje razlozi zbog kojih on ne bi mogao biti ravnatelj SOA-e’, kazao je Petrov za Hrvatski radio i tome dodao kako za smjenu treba postojati argument.

Petrov je rekao da će u slučaju smjene Lozančića Most svakako dati svoj prijedlog tko bi ga na toj poziciji trebao naslijediti. Rekao je i da vjeruje da će premijer donijeti kvalitetnu konačnu odluku. O suradnji s Oreškovićem je još rekao:

‘Ugodno sam se iznenadio kvalitetama premijera. Znam da ćemo imati mogućnost prijedloga. To je čovjek koji poštuje argumente i znam da će svaku stvar pokušati izvagati, ne donosi nagle odluke. Most će sigurno sudjelovati sa svojim prijedlozima. U ovom trenutku mi ne vidimo razloga za smjenu’, rekao je Božo Petrov, šef Mosta. (m. m.)

Komentiraj