MOST O KORONI: Možda je pandemija gotova, ali razotkrivanje korona-profitera tek počinje

Danas je nakon više od tri godine stožerokracije Vlada Republike Hrvatske proglasila kraj pandemije Covida 19 u RH i raspustila Stožer koji je od 2020. godine upravljao našim životima.

Riječ je o Stožeru koji je bez ikakvog znanstvenog utemeljenja na dosad neviđenoj razini arbitrarno ograničavao ljudska prava i slobode u Republici Hrvatskoj. Stoji u priopćenju Mosta koje prenosimo u cijelosti.

“Zaustavljeno je gospodarstvo, zaključane škole, djeca zatočena u kućama, dječja igrališta ograđena policijskim trakama, zabranjen prelazak između županija bez posebnih propusnica, ukratko suspendiran je sav gospodarski, društveni, kulturni i vjerski život u Republici Hrvatskoj. Javnosti su slane kontradiktorne informacije o zaštitnim maskama, a kada se pojavilo eksperimentalno cjepivo za koje se mislilo da štiti od virusa, političari su se cijepili prije zdravstvenih djelatnika i ranjivih društvenih skupina. Kasnije su se ponovo bez znanstvenog utemeljenja uvodile Covid potvrde na temelju kojih su oni koji su ih imali mogli slobodno ulaziti u staračke domove i bolnice i tako potencijalno širiti zarazu kod osoba kod kojih dodir s ikakvim virusom može završiti kobno.

Javnost je zavaravana i ucjenjivana sloganom „cijepi se, misli na druge“, a da bi prije nekoliko tjedana od izvršnog direktora Pfizera saznali da se cjepivo nikad nije testiralo na samo širenje virusa, odnosno da je i taj slogan, kao i sve prethodno navedeno, bio potpuno znanstveno neutemeljen. Vlada na čijem je čelu stranka pravomoćno presuđena za korupciju je na samom početku svu nabavu medicinske opreme za suzbijanje širenja Covida 19 proglasila tajnom i nabavljala je mimo javne nabave. Najnoviji medijski natpisi pokazuju tko se time najviše okoristio i tko sada vozi Lamborghinija, a krupne ribe tek čekaju da budu otkrivene.

Tako su djeca HDZ-ovaca uz pomoć studenata u nekim skladištima sklapala sumnjive dijelove iz Turske da bi se to prodavalo kao pravi testovi, a cvjećarnice su postale startup oaze i nudile informatička rješenja toj istoj Vladi. Koliko ih je profitiralo u korona-biznisu možemo samo nagađati jer je potpuno nerazumno i iracionalno naručeno minimalno 19 milijuna doza cjepiva, dakle, za svakog Hrvata gotovo 6 doza, a iskorištena tek četvrtina toga, dok se ostatak zbrinjava kao medicinski otpad što se također vrlo skupo naplaćuje.

Uostalom, tko zna, možda nam cjepivo, odnosno medicinski otpad, i dalje stiže, a dokle će ne znamo jer nam Beroš unatoč našem službeno upućenom zastupničkom pitanju tu informaciju odbija otkriti! Štoviše, čak su i demokratski procesi „u ime korone“ podvrgnuti interesima HDZ-a. Tako su vladajući proglasili pobjedu nad Covidom i valjda privremeni kraj epidemije kada im je to odgovaralo za ranije nagurane izbore. Na liste su stavili čelnika Stožera i time iskoristili strah građana koji je doveo do njegove tadašnje popularnosti, a da bi danas skrivali dojučerašnje Covid junake koje će, štoviše, vrlo vjerojatno sada politički žrtvovati kao glavne krivce za neuspješno vođenje pandemije.

Iako je proglašen kraj pandemije, za nas nipošto nije nastupio kraj ove priče. Imali smo hrabrosti, razuma i volje u presudnom trenutku suprotstaviti se bezumnom ludilu i trpjeti različite uvrede čak i od zastupnika oporbe koji su se čvrsto držali uz skut Stožera, a nas su nazivali „sijačima smrti i parazitima“ samo zato jer smo referendumski, dakle kroz demokratske alate i procedure, zahtijevali da su potrebne 2/3 glasova saborskih zastupnika kada se odlučuje o ograničenju ljudskih prava i sloboda i da se ukinu opasne, a zdravstveno beskorisne Covid potvrde.

Ako tada nismo šutjeli, nećemo sigurno šutjeti ni sljedećih dana, ni mjeseci, ni godina, dok se sve oko korona-profiterstva ne istraži, utvrdi odgovornost i primjereno kazne svi oni koji su devastirali i naše gospodarstvo i zdravlje naših ljudi, a pogotovo mentalno zdravlje naše djece!”