MORO OTIŠAO IZ DINAMA: Karijeru nastavlja u Dinamu iz Moskve

Nikola Moro (22), sjajni veznjak Dinama odlazi u Dinamo iz Moskve!

Iz Maksimira su potvrdili transfer, oprostivši se od svog sad već bivšeg igrača.

“GNK Dinamo i Dinamo iz Moskve dogovorili su sve detalje transfera Nikole More u redove ruskog prvoligaša. Nakon što je prošao liječnički pregled, Moro je potpisao višegodišnji ugovor za moskovski Dinamo.

Možda bi neki vješti redatelj mogao u montaži skladno spojiti dvije simbolične sekvence: kadrove pobjede Dinamovih juniora protiv Bayerna u Münchenu mogao bi spretnim vizualnim prijelazom i pretapanjem slike lagano zamijenti s – novom pobjedom Dinamovih juniora protiv Bayerna u Münchenu.

U četiri i pol godine razmaka novi je naraštaj darovitih Dinamovih igrača ponovio uspjeh svojih prethodnika i ispunio želju trenera koji je još na startu natjecanja provukao: „Voljeli bismo biti na tragu generacije iz 1998. godine…“

A, ta je generacija, dakle, postavila neke visoke standarde… Jedan od nositelja tog zlatnog naraštaja iz 1998. godine je i Nikola Moro, akter brojnih uspjeha maksimirske družine u različitim uzrastima, a kasnije i jedan od „potpisnika“ Dinamova europskog proljeća i potom sjajne sezone u Ligi prvaka.

Tim nam je i teže što je, kako to u nogometu biva, došlo vrijeme rastanka. Moro karijeru nastavlja u moskovskom Dinamu i ovom mu prilikom iskreno i puna srca želimo sve najbolje u novoj sredini”, stoji među ostalim na stranicama GNK Dinamo.

Ne spominje se iznos transfera, ali proteklih dana pisano je da će Rusi uplatiti zagrebačkom Dinamu 8,5 milijuna eura, plus 20 posto od idućeg transfera.

Moro će u Moskvi godišnje zarađivati milijun i 200 tisuća eura.

Komentiraj