MODRIĆ PRED RUSIJU: Najvažnija utakmica nakon Svjetskog prvenstva

Vatreni sutra igraju utakmicu odluke. U 15 sati na Poljud stiže Rusija koju moraju pobijediti ukoliko žele izboriti direktan plasman u Katar. Gosti su bili domaćini posljednjeg Svjetskog prvenstva, a na putu do srebra Hrvatska ih je izbacila s natjecanja.

Izvor: Media servis

Za Luku Modrića ovo je najvažnija utakmica reprezentacije od moskovskog finala protiv Francuske. “Definitivno najvažnija, spremni smo. Jedva čekamo istrčati na Poljud. Ovo je najvažnija utakmica reprezentacije od Mundijala u Rusiji”, izjavio je kapetan.

Dosta toga se promijenilo od slavne 2018., ali ono što je ostalo isto je veliki ulog i značaj ove utakmice. “Na Svjetskom prvenstvu bila je teška utakmica i iza nas je. Puno igrača fali i s jedne i s druge strane, oni su mlađi i poletni baš kao i mi. Ova utakmica je finale”, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Razmišljanje Dalića o današnjoj Rusiji ide u smjeru ‘poštujemo svakoga ali ne bojimo se nikoga‘.

“Ne podcjenjujemo ih, zadnjih pet pobjeda govori o tome koliko su kvalitetni. No, ne bojimo se nikoga, vjerujemo u sebe i moramo tako izići na Poljud. Favoriti jesmo ali respektiramo ih.”

Split i Hrvatska žive za ovu utakmicu, a kada je tomu tako jedini tko se treba bojati je gost na Poljudu, zvao se on Francuska, Brazil ili Rusija. Igrao je Modrić na puno stadiona ali ‘školjka‘ je nešto posebno.

“Kad izađeš na zagrijavanje već se naježiš od tog ambijenta. Znači nam to puno i jedva čekamo istrčat.”

Na tribinama upisujemo pobjedu i prije nego je utakmica počela, međutim teren je nešto drugo. Hrvatskoj igra samo pobjeda. Očekuje se parkirani bus ispred ruskog gola ali ne treba se zavaravati i treba biti spreman i za nadigravanje.

“Vidjet ćemo na koji će način oni igrati. Mi moramo biti strpljivi od početka ali i da se osjeti u svakom duelu da znamo što želimo. Moramo biti čvrsti i agresivni, a budu li igrali zatvoreno moramo biti strpljivi i brzo kombinirati”, zaključuje Modrić.

 

 

Iz HNS-a još jednom napominju kako je ulazak na stadion moguć samo uz EU digitalnu covid-potvrdu, moguće je i testiranje na više lokacija u Splitu i Dalmaciji, a više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Saveza.

 

 

Ovako velikog okupljanja nije bilo od početka pandemije, a dolazi baš kad koronavirus divlja kao nikad prije. U navijanju, i nadamo se slavlju, budimo odgovorni koliko se može.