MODA: Andreja Deskar – Grije li vas više krzno, ili zagrljaj? Možda je najbolje – oboje!

andreja, naslovna

Plastika ubija i nikada ne može biti zamjena za prirodni materijal…Samo pravo krzno je ekološki pravi materijal…

No, u današnje vrijeme pravo krzno se zamjenjuje s umjetnim krznom zbog moralnih načela, s toga je teško prepoznati naizgled pravo od umjetnog krzna.

Dizajneri se poigravaju kombinacijom pravog i umjetnog krzna, uvijek se pokušavajući poigrati nečim drugačijim, kako bi sto uspješnije došli do svojih odgovora i udovoljili sebi i svojoj vjernoj publici.

U dalekoj povijesti ljudi su se zamatali u krzna prvenstveno od zaštite bilo od hladnoće ili zbog seksualnog aspekta.

Nošenje krzna oduvijek se povezivalo sa statusnim simbolom, a u današnje vrijeme je jeftinije i pristupačnije nego u prošlosti.

Kako smo još uvijek u razdoblju hladnoće treba se i te kako zaštititi, te se ugrijati na način koji najviše volimo.

Krzneni predmeti od pravog ili umjetnog krzna pravi su pogodak za hladna jutra, za dnevni izgled, te  za večernje kasne sate.

Naravno, osim ekološkog materijala još veću vatru tijela rasplamsava dodir voljene osobe.

To su zagrljaji koji nas i te kako uče svakodnevnom voljenju i stapanju u najmoćnije oružje – oružje dodira…A to nas ponekad grije čak i više od samog krzna.

Ljubav, dodir iznad svega, poruka ljubavi, grijanja, ovaj put poslana iz mog kuta gledanja. Nadam se da će i vašem grijanju osim krzna doprinijeti i ruka voljene osobe.

Naglasila bih i važnost hrabrosti svakog pojedinca da uzme u svoje ruke svoje tijelo i duh, da upoznaje sebe, da se posveti sebi, kako bi obogaćen idejama izronio svoj prepoznatljiv, a opet samozatajan izgled.

Uživajte u svojoj voljenoj toplini …

* O našoj modnoj dizajnerici možete više pročitati OVDJE.

 

Komentiraj