MLATIO TRUDNU SUPRUGU: Gušio ju i udarao joj glavom o zid jer je kasnila iz trgovine

S kaznom od 1000 kuna, zabranom prilaska na 50 metara i udaljenjem iz kuće na tri mjeseca kažnjen je Slavonac koji je gušio trudnu suprugu i udarao joj glavom o zid jer se zadržala u trgovini!

Sud ga je proglasio krivim jer je suprugu uhvatio rukama za vrat i više puta joj udario glavom o zid vičući pri tome: “Gdje si dosad, treba ti dva sata do trgovine, gdje si dva sata?” Međutim, s obzirom na to da je nakon napada bio uhićen, sud smatra da je platio 600 kuna, pa mu je ostalo još samo 400 kuna kazne. No ako plati dvije trećine toga, odnosno 266,67 kuna, u roku od 30 dana od pravomoćnosti presudi, to je sve što će ga udariti po džepu.

Nasilnik je prilikom ispitivanja u svoju obranu rekao da ne priznaje za što ga se tereti. Naveo je kako je toga dana supruga otišla u kupnju pješice i da se nije vratila više od dva sata. On ju je tražio po selu i uplašio se za nju jer je sa sobom odvela dijete. Tvrdio je i da ju on nije udarao ni gušio, piše Glas Slavonije.

Žrtva je pak ispričala da je toga dana bio zlostavljačev rođendan, a žive kod njezine bake, s djetetom od dvije i pol godine. Rekla mu je da on ode kupiti mlijeko, a ona je, zajedno s djetetom, otišla na drugo mjesto kupiti kupus za ručak. Trgovina je udaljena kilometar i pol od njihove kuće, a dijete se putem zadržavalo, razgledalo cvijeće i igralo, pa je put trajao duže nego da je išla sama. Poslije je maleni htio otići do obližnje rijeke. Kada se vratila kući, baka joj je rekla da ju suprug traži. Sklonila je dijete u dvorište i ušla u kuću, a tada joj je rekao: “Gdje si dosad, treba ti dva sata do trgovine, gdje si dva sata?” Ušla je garažu, a on je ušao za njom i povukao ju za ruku te ju onda objema rukama uhvatio za vrat i stiskao dok nije izgubila zrak. Glavom joj je udario u zid dva-tri puta. Srećom, na vratima se pojavila njezina baka i viknula, pa ju je napadač pustio. Nesretna žena rekla je baki da zove policiju čijim je djelatnicima kazala kako to nije izdvojen slučaj tjelesnog kažnjavanja. Osim toga, bila je u drugom stanju, a i dok je bila trudna s prvim djetetom, suprug je bio nasilan prema njoj.

Osuđeni nasilnik na to je ustvrdio kako nije bio nasilan prema njoj, kao i da je nije prije tukao, no žrtva je sudu priložila medicinsku dokumentaciju.

Žrtvina baka prepričala je sudu da je toga dana bio okrivljenikov rođendan pa je u vrtu u sklopu kuće bila proslava. Ponovila je sve što je prethodilo napadu te da je, nešto nakon što su se i unuka i Slavonac vratili kući, izišla u vrt i, ulazeći u garažu, vidjela kako okrivljenik drži njezinu unuku za vrat i udara joj glavom o zid. Viknula je i on ju je pustio te je rekao: “Bit će bolje, bit će bolje.” Baka je navela kako to nije izdvojeni slučaj nasilja, jer se slično dogodilo tri tjedna prije tog napada. Tada ju je unuka zvala u sobu, a kada je došla, zatekla je okrivljenika kako je unuku uhvatio i zadržavao uza zid dok je drugom rukom zatvarao vrata da baka ne može ući u sobu. Baka je dodala da je nakon toga razgovarala s unukinim suprugom i pitala zašto se tako ponaša, a on je rekao da će biti dobro. Također je rekla kako je unuka bila uznemirena i uplašena, bila ju je sramota, a trudna je…
– Sud upozorava okrivljenika da, ako ne postupi prema izrečenim zaštitnim mjerama, čini novi prekršaj, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu koji ne može biti niži od 3000 kuna ili kazna zatvora od najmanje deset dana – navodi se u obrazloženju presude.

 

Komentiraj