MLADI TALENTI: Jakov Gurlica potpisao ugovor s Dinamom

Mladi maksimirski branič Jakov Gurlica koji je 10. siječnja proslavio 19. rođendan potpisao je višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom.

Izvor: Media servis

Samo su dvije utakmice u prvoj momčadi trebale Jakovu Gurlici da pokaže svoj obrambeni, ali i napadački potencijal, da potvrdi svoju čvrstinu u defenzivnom bedemu i najavi visoki potencijal.

“Ovo je za mene ispunjenje najvećih želja. Iznimno sam sretan što je Dinamo prepoznao i nagradio moj trud i rad, nadam se da me u ovom klubu čeka još puno lijepih trenutaka, ali sad je na meni da nastavim raditi kao i dosad te da se i dalje dokazujem”, rekao je Jakov Gurlica nakon potpisivanja ugovora za modre.

Rođen je 10. siječnja 2004. u Zadru, ali je dijete Škabrnje. Do veljače 2015. godine igrao je za Škabrnju, potom godinu i pol dana proveo u momčadi Zadra gdje u tom kratkom razdoblju dobio i kapetansku vrpcu u uzrastu mlađih pionira. U Dinamo je došao u ljeto 2016. s navršenih 12 godina. Ovoga je siječnja debitirao u dresu prvog sastava pod vodstvom trenera Ante Čačića i doista zablistao. U onih sat vremena koliko je proveo na terenu u svom premijernom dvoboju protiv Celja plavi nisu primili pogodak, a čvrsti je obrambeni bedem stvorio i u drugom pripremnom ogledu, u zagrebačkoj utakmici protiv ljubljanskog Brava. U oba je slučaja Gurlica zaigrao na mjestu desnoga stopera, a kako kaže Jakov, iskustvo koje je ondje skupio je neprocjenjivo.

“Pripreme s prvom momčadi su mi kao i svakom mladom igraču mnogo značile. One pokazuju da si na pravom putu i predstavljaju dodatnu motivaciju za nastavak karijere tako da je to bilo jedno neprocjenjivo iskustvo”, dodao je Gurlica.