MLADI RAZBOJNICI: Upali i stan u Zagrebu, dočekali “prijatelja” i oteli 130.000 kuna

Podijelite članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela „Razbojništvo“ i „Dogovor za počinjenje kaznenog djela“.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik, 4. siječnja 2019. godine oko 17 sati u trgovačkom centru na Aveniji Dubrovnik, prišli maloljetnom oštećeniku kojemu je, maloljetni počinitelj tjelesnim snagim i verbalo  zaprijetio tražeći novac, na što je oštećeni iz novčanika izvadio 100 kuna i predao mu. Navedeni novac, maloljetni je počinitelj predao osumnjičenom 19-godišnjaku, koji su kasnije međusobno podijelili.

Nadalje, sumnja se da su se osumnjičeni i još dvije maloljetne osobe, 13. veljače 2019. godine oko 23.30 sati na području Novog Zagreba, znajući da 18-godišnjak ima veću količinu novca koju je protupravno stekao, dogovorili da počine razbojništvo nad njim s namjerim da kasnije taj novac međusobno raspodjele. Sva trojica su, nakon dogovora, došla do njegove kućne adrese, gdje su pozvonili na vrata koja im je otvorila majka 18-godišnjaka te ih pustila unutra s obzirom da su se predstavili  kao sinovi prijatelji.

Tada su nastavili s lažnim iznošenjem informacija i činjenica da je njen sin otuđio novac koji će oni vratiti oštećenima jer ih poznaju, a njenom 18-godišnjem sinu pomoći da ne bude razotkriven. Budući da majka o tome ništa nije znala, dala im je 100 kuna za troškove taksija kako bi oni išli po gradu tražiti njenog sina i time riješili situaciju koju su joj iznijeli kao povod ulaska u stan. Nešto kasnije, 18-godišnjak je došao u stan, gdje mu je maloljetnik počeo prijetiti da mora vratiti novac, te mu je oštećeni predao 130 tisuća kuna. Taj su novac, osumnjičeni, međusobno raspodijelili. Osumnjičeni 19-godišnjak je tim novcem kupio osobni automobil, a maloljetnici su kupili mobitele.

Materijalna šteta iznosi oko 130 tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež Velika Gorica, dok se za osumnjičenim maloljetnicima intenzivno traga.

Komentiraj