MLADEN NOVOSEL: O mirovinskoj reformi nećemo pregovarati ni s Plenkovićem ni Pavićem

Podijelite članak

Predsjednik SSSH Mladen Novosel u razgovoru za MS poručio je da su od premijera Plenkovića zatražili ostavku ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića.

Izvor: Media servis

“Prema tome, sa gospodinom Pavićem sigurno nećemo razgovarati o mirovinskoj reformi. S druge strane nakon prikupljenih 700 tisuća potpisa nema teoretske šanse da sindikati sa bilo kime pa i sa gospodinom Plenkovićem sa bilo kime sjednu za stol i pregovaraju o Zakonu koji su oni usvojili krajem prošle godine.

Prema tome, ne može se pregovarati o nekom Zakonu koji su oni usvojili”, rekao je Novosel.

Kada se usvajao Zakon premijeru i ministrima predložili smo da se u Zakon implementira amandman, objašnjava Novosel.

“Tada su oni razgovarali samo međusobno, tada im je bilo isključivo važno da imaju 76 ruku u Hrvatskom saboru i potpuno su stavili u drugi plan interes građana, radnika i sindikata”, rekao je.

Novosel dodaje da sada mogu razgovarati jedino o terminu raspisivanja referenduma. Komentirao je i premijerovu najavu da će premijer da će referendumsko pitanje poslati na ocjenu ustavnosti.

“Hrvatski građani imaju pravo na ovaj referendum, hrvatski građani imaju pravo sami odlučivati o svojoj socijalnoj sigurnosti u budućnosti i mislim da čak ni Ustavni sud im to neće u budućnosti oduzeti”, poručuje.

Komentiraj