MISLAV KOLAKUŠIĆ: Tuđman je stvorio Hrvatsku, ali ju je u privatizaciji uništio!

Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić gostovao je sinoć u RTL Direktu, gdje je među ostalim žestoko napao Miroslava Škoru.

“On nijedno slovo nije rekao o zakonima, nije imao potrebu reći niti jednu jedinu riječ ni o čemu. Nakon toga ga je HDZ izmislio jer nije Kolinda pravi kandidat HDZ-a, to je Škoro. Otuda toliko gafova i podmetanja. Da je on njihov pravi kandidat, to sam rekao u osmom mjesecu. On je to i sam javno priznao. Sad imaju potrebu pričati jer prije ništa nisu pričali, niti su imali što za reći”, kaže Kolakušić, te se zalaže za debatu s ostalim kandidatima.

“Proputovao sam Hrvatsku triput i smatram da se kandidati moraju sučeliti. Biti kukavica ne znači sramotiti samog sebe, već i birače, ali i cijeli hrvatski narod. To je sramota. Skrivati se u mišjim rupama, biti u kontroliranim uvjetima, čitati s papira kao Škoro, čitati s blesimetra kao Kolinda ili lupetati gluposti kao Milanović… Odazvat će se možda na debatu gdje su svi kandidati. Pozivam te kukavice da prestanu sramotiti Hrvatsku i da se odazovu na debatu sa mnom. Neka gospođa predsjednica kaže datum i idemo održati debatu”, rekao je za RTL Direkt Kolakušić.

Otkrio je planove: “Moja ponuda je skroz jednostavna. Građani me izaberu, predlažem Vladi da idemo u izmjenu Ustava Republike Hrvatske, oni to odbiju jer im nakaradni sustav omogućava da vladaju 30 godina. Nakon toga građanska inicijativa ide u izmjene Ustava, čije temeljne odrednice su tamo navedene. Kao ovlasti predsjednika”, pojasnio je.

A na pitanje želi li biti novi Tuđman, kaže: “Želim biti čovjek koji će preporoditi Hrvatsku, a ne je uništiti. Tuđman je stvorio Hrvatsku, a u privatizaciji ju je uništio”.

O tome smeta li ga kada ga nazivaju Cezarom jer želi sve ovlasti, Kolakušić je rekao: “Ne, to mi smeta jer ih zovem trolovima. Imate jednog Puhovskog, on ima 25 godina prostor u medijima, kvazi napada vladajuće, a koja mu je jedina svrha postojanja? Uništavati svaku novu opciju koja se pojavljuje. On nikad ne bi imao takav prostor u medijima, pa oni se financiraju iz državnog proračuna”, rekao je Kolakušić, te odbio tvrdnju kako o sebi stvara kult ličnosti: “Ne, ja dajem ponudu. Ne vidim zašto bi to bio kult ličnosti. Ne postoji sustav u kojem, bila to privatna tvrtka ili država, odluke donosi više od jedne osobe. Kako god vi nazivali predsjedničku ili parlamentarnu demokraciju, odluku donosi jedna osoba. Sad je to Plenković, prije Karamarko… Znate li koliko traje glasanje u Saboru? Znate li koliko se u Europskom parlamentu glasa za zakone? Dvije do tri sekunde po zakonu. Shvaćamo li o čemu pričamo?”

Prognozirao je i ishod predsjedničkih izbora: “Da ovi nisu kukavice, u drugom krugu bih bio ja. Da je bila debata… Na njoj bi se vidjelo da su šuplja priča, da bez blesimetra i papira ne znaju ništa izgovoriti, a kamoli reagirati na raspravu. Vidjet ćemo kako će građani protumačiti situaciju i žele li kukavicu u drugom krugu”.

Komentiraj