MISLAV KOLAKUŠIĆ: Na Pantovčaku ću živjeti s obitelji i 70.000 kuna plaće!

Podijelite članak

Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić gostovao je u RTL Danas i novinatki Damiri Gregoret otkrio planove za pobjedu i to uz trošak od nula kuna, a potom kako će mijenjati Hrvatsku.

Kolakušić je rekao kako nije u redfu da su izbori za predsjednika 22. prosinca, baš kako je rekao i Milanović, a novinarki je na pitanje – dakle, slažete se s Milanovićem, odgovorio: “Ne, slažem se sa zdravim razumom.”

Hoćete li imati klasičnu kampanju? “Nećemo. Prije izbora za Europski parlament obišli smo cijelu Hrvatsku. Cijeli internet bio je preplavljen našim reklamama. Shvatili smo da to ne dovodi do željenih rezultata. Dobili smo 85 tisuća glasova, odnosno, svakog 13. birača.”

Kako ćete se obraćati biračima? “Isključivo putem javnih nastupa uživo. Imao sam previše negativnih iskustava. Neću izlatiti među ljude”, rekao je Kolakušić Damiri Gregoret u RTL Danas.

Potrošit ćete nula kuna? “Tako je.” U prošloj kampanji potrošili ste nešto više od 61 tisuća kuna? “Da, nešto više i to isključivo za nabavku zastava i jednog štanda. Ostalo su bili plaćeni oglasi na Facebooku i Googleu.”

Prema nadzoru Državnog izbornog povjerenstva pronađene su dvije sporne stvari – jedan štand iako ih je bilo više i nikad niste dostavili dokumentaciju za njih. Zašto? “Zato što je sramotno zahtijevati da vam netko dostavi račun za štand koji košta 200 kuna. To nije procedura i jesu li ikoga drugog tražili da im to dostavi? Nitko nije prijavio nijedan štand, nitko nije prijavio odijelo, cipele, čarape. Odlučili su reći da je udruga Antikorupcija plaćala reklamu. Ona nije potrošila niti jednu lipu. Oni su to toliko paušalno to izveli. Zato ih nazivam bjednicima, oni su bijednici.”

Državno izborno povjerenstvo? “Da!”

Rekli ste da ako ne osvojite 600.000 glasova, povlačite se i idete u parlament. Zašto onda ne idete na parlamentarne izbore? “U politiku sam ušao da bih promijenio stvari. Samo oni koji imaju 76 mandata mogu mijenjati stvari. Oni koji imaju 20 mandata donose 20 potencijalnih žetončića. Mogu učiniti isto kao da ih je 75 ili nula. Dakle, ne mogu učiniti ništa. U ovakvom izbornom sustavu nemoguće je doći do vlasti. Na prošlim izborima HDZ i SDP su zajedno 440.000, a mi oporba 600.000, a oni su dobili osam mandata, mi četiri. Onaj koji pobijedi na predsjedničkim izborima, ima pravo voditi državu. Kraj priče.”

Još jedno važno pitanje, rekli ste ukinuti sto tisuća radnih mjesta, kako to mislite postići? Kako ste došli do te brojke? “Sve ide po principu logike. Svi se slažemo da trebamo imati sto umjesto 500 gradova i općina. Koliko ljudi radi u njih 400?”

Po kojem ključu biste odredili koje ukinuti, a koje ne? “To se ne radi potezom pera. Ukinuo bih im financiranje u kompletu, svima.”

Što da netko želi nazvati ulicu po Anti Paveliću? “Sukladno zakonu, skupštine i općine određuju imena ulica, u to se ne mogu miješati kao predsjednik.”

Kakav je vaš stav o Titu? “Nema potrebe raspravljati o čovjeku koji je umro prije gotovo 40 godina. Nemamo što razgovarati o tome.”

Biste li micali njegovu bistu? “Bili su na Pantovčaku lijevi i desni, maknuli su sve, više ništa ne mičem. Uzimam ključ, useljavam se unutra.”

Koga vodite sa sobom? “Svoju obitelj. Živjet ćemo na Pantovčaku. Nećemo raditi probleme pa da zgradu u kojoj živimo opkoljava 15 ljudi.”

Tko će biti vaš tim ljudi?

“Ova priča zamišljena je drugačije od svih priča dosad. Imamo tim, cijelo vrijeme razgovaramo. Neki su dobri, neki su bili katastrofa. Biramo ih gledanjem kako se ponašaju. Međutim, one izvršne funkcije neće moći obavljati od onih koji uđu u Sabor. Time se znatno smanjuje trgovina i time si dozvoljavate izabrati najbolje što Hrvatska nudi na svaku poziciju. Tako nestaje bojazan da padne koalicija ako smjenite ministra, ukoliko vidite da ste pogriješili.

Već ste rekli da biste povećali plaće sucima, biste li učinili to i s drugim pozicijama? “Apsolutno, svim pozicijama mora ići gore plaća minimalno triput, ali mora ih biti i triput manje.”

Kolika bi trebala biti vaša plaća? “Minimalno 70 tisuća kuna”, odgovorio je Kolakušić u emisiji RTL Danas.

 

 

 

 

Komentiraj